Hoe gaan we te werk

Binnenshuis
30 05 2018

Zandstralen. Hoe doen wij dat?


Zandstralen van een trap, hoe gaan we te werk?


Als u een trap heeft in hardhout zou dit een zonde zijn moest u er een nieuwe laten plaatsen, zelf opschuren of decaperen in al die hoekjes en kantjes kost u ook tijd en tijd = geld. Wij kunnen een standaard trap in twee dagen zandstralen en behandelen in kleur dat u wenst!

De eerst dag komen wij alles afplakken, vloer, muren, stopcontacten, sloten, scharnieren, vensters en deuren enz. Onze dieselcompressor staat voor uw deur en met onze mobiele zandstraal ketel gaan wij te werk. Voor dat het middag is zijn wij al aan het zandstralen, na het zandstralen scheppen wij het zand terug op en beginnen wij aan de opkuis. Als het zand uit uw huis is schuren wij uw trap op zodat de houtvezel terug gaat liggen. Indien er aantal lagen verf en/of lijmresten op de trap aanwezig zijn gaan wij dit eerst afbranden voor het beste resultaat van het zandstralen te verkrijgen! Hierna blazen wij uw gang uit met hoge druk af zodat er niets meer achter blijft.

Dag twee komen wij met onze stofzuiger de laatste stof deeltjes die in de lucht hangden opkuisen!


En dan beginnen wij aan onze behandeling in olie&hars met kleurpigment of kleurloze matte vernis.
Als wij in de ochtend beginnen kan u al in de avond terug traplopen, onze producten zijn sneldrogend dus u heeft geen hinder voor naar boven te gaan in deze twee werkdagen..


Heeft u een demonteerbare trap? U kan dit zelf bij ons binnenbrengen en wij zandstralen dit aan de minimum prijs voor u!

 

Zandstralen van deuren, hoe gaan we te werk?

Veel mensen overwegen hun eiken deuren te vervangen met schilders deuren, voor de prijs van een schilders deur kunnen wij uw deur+lijsten zandstralen en behandelen in een hedendaagse kleur!

De deuren nemen wij meestal mee naar onze atelier, daar worden ze ontdaan van scharnieren, klinken en sloten. Dan gaan we over tot het zandstralen en opschuren. Deurlijsten worden ter plaatsen gezandstraald als de woning niet bemeubeld is, anders geven wij de voorkeur voor deze op te schuren en het minimum aan stof te creëren in uw leefomgeving.

Onze behandeling is in een olie&hars met kleurpigment of kleurloze matte vernis.

 

Zandstralen van meubels hoe gaan wij te werk?

Veel van onze klanten overwegen voor de zelfde prijs dat wij meubels onderhanden nemen een nieuwe set plakhout meubels te kopen in een groothandel, wij zijn meestal goedkoper, sneller (+-3 werkdagen) en u behoud uw erfstukken/kwaliteit! Wij komen uw meubels ophalen en brengen deze naar onze atelier, daar demonteren wij slotel, glas, hendels en scharnieren. Wij zandstralen deurtjes langst twee kanten afzonderlijk van de kast. Kasten plakken wij af langs de binnenkant en zandstralen wij langst de buitenkant plus de lijsten van de kast.

Nadat wij klaar zijn met het zandstralen schuren wij alles nog eens op! Vervolgens gaan wij over tot de behandeling met een olie&hars of een kleurloze matte vernis. In die zelfste week komen wij uw meubels terug leveren in een nieuw kleurtje.

 

Zandstralen van balken, hoe gaan we te werk?


De grootste fout wat mensen maken in een renovatie is het verstoppen van binnenhuisbalken onder verf! U kan ze echt laten uitsteken door ze te laten zandstralen, onze producten laten ze de ruimte opentrekken en verlichten. Wij plakken vloer, muren, ramen en deuren af. Als er platen tussen de balken liggen nemen wij deze er uit en nummeren wij ze. Anders plakken wij het plafond ook af. De woonkamer moet best vrij zijn van meubels, anders plakken wij dit ook af met plastiek. Hardhout van vroeger kan heel wat verdragen, maar het resultaat dat u verkrijgt met zandstralen in ongezien! De nerven en structuur komt er zeer mooi uit als wij zijn langs geweest. Indien nodig behandelen wij deze tegen houtworm en vervolgens zetten wij het in de kleur dat u wenst en bijpassend is in uw leefomgeving!

Zandstralen van keukens, hoe gaan wij te werk?


Overweegt u een nieuwe keuken te plaatsen? Denk dan twee keer na, vroeger is er zoveel tijd en liefde ingestoken dat het nu onbetaalbaar zou zijn! En voor 1/10 van de prijs dat u een nieuwe keuken laat plaatsen in plakhout, renoveren wij de uwe!

Dag één komen wij uw deurtjes, kroonlijsten en schuifjes demonteren. De deurlijsten en vaste balken schuren wij op. Zijwanden kunnen wij ook opschuren of een eik fineer plaat tegen verlijmen. Zijkanten onder de dampkap werken wij af met inbox plaatjes. Bij ons gebeurt het zandstaal werk, opschuren en behandelen van de deurtjes.

Twee dagen later staan wij al terug in uw keuken om alles te monteren! Wat wij vragen is uw kasten leeg te maken zodat uw borden en bestek niet onder een laagje stof ligt..