Veelgestelde vragen

Zandstralen is een snelle manier van vernis, beits en verflagen te verwijderen tot het originele hout onder hoge druk met zand. In plaats van al die uren op te schuren blazen wij het er af! Dit gebeurt met fijn zand en nadien schuren wij het nog eens op voor nog een fijner resultaat te verkrijgen.

Hout logen is het ontdoen in een loogbad van verf of vernis op zachte houtsoorten zoals pine hout, grenen of den.. Bij hout logen is er kans dat uw hout uitzet/ kromtrekt en niet meer de zelfde afmeting of sluiting heeft, wij geven voorkeur voor te zandstralen op twee bar en nadien op te schuren/polieren. Hoe zachter uw hout hoe lager onze bar staat!

Het verschil tussen luchtgommen en zandstralen is een kwestie van de luchtdruk lager of hoger te zetten, luchtgommen gebeurt meestal onder de 2 bar en zandstralen boven de 3 bar. Het hangt ook natuurlijk af welk soort hout u heeft en/of er geverfd is over de vernislaag. Wij stralen meestal op 2,5 bar met dezelfde grondstoffen en uitrusting als een "luchtgommer". Om een goed resultaat te boeken zit het vooral in de voorbereiding en de afwerking met kwalitatieve producten. Wij kunnen gerust zeggen dat het zijdezacht aanvoelt en het resultaat verbluffend oogt!

Ja zeker, alles zit in de juiste voorbereiding. De ruimtes waar we te werk gaan moeten leeg, zodat wij alles zorgvuldig en met de juiste tape worden afgeplakt. En plastiek gebruiken we voor het afschermen van de muren en leefruimten waar u of de meubels zich bevinden. Protectie karton wordt gebruikt voor de vloer niet te beschadigen. Wij raden wel aan voor na de zandstraal werken pas te schilderen..

Bij sommige kopie antiek meubels en keukens zijn er zijkanten en zelf tafelbladen van fineer vervaardigd. Wij zandstralen altijd onder lage druk en kunnen dit voor u verwezenlijken, alleen bij extreem donker gekleurde meubels moet men extra aandachtig zijn! Maar dit kunnen wij ook voor U klaar krijgen. Zijkanten van keukens kunnen wij verlijmen met fineer eik zodat U zo weinig mogelijk stof in huis hebt en het mooiste resultaat!

In dit geval kom ik liefst eerst eens kijken, is er maar één laag verf op dan kunnen we dit zandstralen. Zijn er verschillende lagen verf op dan geef ik de voorkeur voor dit eerst af te branden/decaperen. Net zoals met lijmresten van tapijt op een trap, dit valt niet te zandstralen want dan gaat u een oneven oppervlakte krijgen. Dit is voor ons een extra werkdag maar voor u een levenslang schitterend resultaat!

Zandstralen is goedkoper dan een nieuwe trap plaatsen, is goedkoper en sneller dan een nieuwe keuken te bestellen en heeft u voor minder dan een nieuwe eetkamer uit een groothandel te kopen kwaliteit meubilair! Als u de uren uitrekent hoelang u er over doet voor de vernis of verflagen er af te schuren komt u bij ons 5 x zo goedkoop uit. Wenst u toch nog 1/3 te besparen in prijs, dan kan U de nabehandeling zelf doen met onze producten en uitleg voor het beste resultaat te verkrijgen. Heeft uw trap verf/lijmresten kan U dit ook verwijderen vooraleer wij komen en bespaart u 1/2 van de prijs.

Ben je geïnteresseerd in onze diensten? Vraag dan hier uw gratis offerte aan.